Допит ключового свідка у справі Щербаня перенесено на 26 квітня на прохання захисту Тимошенко

19 квiтня 16:30

Суд задовольнив клопотання з боку захисту про перенесення засідання. Допит Петра Кириченка відбудеться 26 квітня.

 

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла на прохання захисту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко допит чергового свідка у справі Щербаня - колишнього радника екс-прем'єра Павла Лазаренка Петра Кириченка - на 26 квітня, 16.00.

Перед початком засідання вийшла секретар і зачитала відповідну ухвалу судді.

"Суддею Оксаною Царевич прийнято рішення про задоволення клопотання з боку захисту про перенесення засідання... на 26 квітня, 16 годину", - сказала секретар судового засідання.

Печерський суд закрив кримінальні справи проти ключового свідка у справі Щербаня

Як повідомлялося, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. Щербань, його дружина і механік померли в результаті отриманих поранень. Бортінженер літака помер в лікарні від вогнепального поранення в шию. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

У квітні 2003 року Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення вбивцю депутата Вадима Болотських.

Син Є.Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань 4 квітня 2012 року заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Павла Лазаренка до вбивства його батька.

Тимошенко і Лазаренко категорично заперечують свою причетність до вбивства.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив про завершення розслідування кримінальної справи щодо вбивства Щербаня. Тимошенко вручено повідомленні у підозрі її в організації спільно з П.Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Санкція статті, за якою їй вручено повідомлення, передбачає довічне ув'язнення. За даними Пшонки, Тимошенко і Лазаренко заплатили за вбивство Щербаня 2,8 млн дол.

В даний час у Києві на досудовій стадії розслідування проходить допит свідків. !zn

Читайте також:

Печерський суд закрив кримінальні справи проти ключового свідка у справі Щербаня

У Гайдука немає доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня

Тимошенко пропонують брати участь у допиті справи Щербаня у режимі відеоконференції

ГПУ відмовилася розслідувати причетність до справи Щербаня помічника Лазаренка