Дочка Тимошенко занепокоєна здоров'я мами через її голодування і просить лікування за кордоном

01 травня 09:36

Євгенія Тимошенко побоюється, що з екс-прем'єром може щось трапиться за той час, поки її сім'ю не пускають до неї у в'язницю. Єдиним варіантом вона бачить лікування матері за кордоном.

 

Дочка екс-прем'єр-міністра України Євгенія Тимошенко заявляє, що фізичний стан Юлії Тимошенко, яка проводить головку протесту, погіршився.

Вона повідомила, що два дні тому відвідала мати в її камері. "Мама дуже слабка, її фізичний стан погіршився. Після відбувся нападу на неї болі в спині посилилися, - зазначила Євгенія. - Вона майже не встає і в основному знаходиться без руху, так як на додаток до всього ослабла через оголошеної голодовки".

Тимошенко: Я думала, що настали останні хвилини мого життя

"Мама голодує дванадцятий день. Ми дуже турбуємося за стан її здоров'я. Зараз свята, нас до неї не допускають, і ми не знаємо, що з нею може трапитися за цей час. Ми дуже стурбовані", - сказала Євгенія Тимошенко.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом відбудуться зміни режиму в підході до політичних утриманих і моя мати зможе закінчити голодування", - зазначила Євгенія Тимошенко.

Вона заявила, що її матері, яка відбуває семирічний тюремний термін, терміново необхідне лікування за кордоном. "Це - єдиний з можливих варіантів", - підкреслила Євгенія Тимошенко.

Меркель: Німеччина веде переговори про лікування Тимошенко в берлінській клініці

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що її країна веде переговори з Україною, щоб екс-прем'єра Юлію Тимошенко привезли на лікування до Німеччини. Про це вона сказала в інтерв'ю радіо «NDR Info», повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Також дочка екс-прем'єра закликала громадян України не залишатися байдужими у цій ситуації. "Я звертаюся до кожного українця - не будьте байдужими! Якщо режим Януковича так вчинив з колишнім прем'єр-міністром, то що він може зробити з вами?", - зазначила вона.

Напередодні чоловік Юлії Тимошенко Олександр закликав її припинити голодовку. "Життя, яке завжди випромінювала радість і надію, може обірватися у будь-який момент. Кому це буде вигідно? Тільки одній людині - нинішньому президенту Януковичу, який хоче її фізичного знищення, наказує здійснювати тортури і знущання", - заявив він. !zn

Читайте також:

Німецькі лікарі закликають Януковича відпустити Тимошенко лікуватися в Європі

Німеччина заблокує Угоду про асоціацію Україна-ЄС, якщо Тимошенко не випустять за кордон

Німецькі чиновники будуть ігнорувати гру своєї збірної в Харкові через солідарність з Тимошенко