До центру Москви стягуються омонівці та бронетехніка

07 грудня 14:01

До району Тріумфальної площі у центрі Москви стягуються сили правоохоронних органів - співробітники ОМОНу, поліції та військової автоінспекції.

 

Там можна побачити і важку військову техніку - щонайменше один БТР, а також більше 10 автозаків. Техніка зосереджена близько Концертної зали ім.Чайковського, на 1-й Тверській-Ямській і Тверській вулицях.

Серед поліцейських присутні співробітники з собаками. При цьому груп протестуючих на площі не видно.

Нагадаємо, у понеділок, 5 грудня, на Чистих прудах у Москві пройшов мітинг опозиції, що ставить під сумнів підсумки голосування. Поліція затримала близько 300 учасників заходу, серед яких - відомий блогер Олексій Навальний і співголова опозиційного руху «Солідарність» Ілля Яшин, якого заарештували на 15 діб.

У вівторок, 6 грудня, противники «Единой России» знову зібралися на мітинг. За інформацією ЗМІ, під час розгону акції протесту було затримано і відомого опозиційного політика Бориса Нємцова. Всього у вівторок затримали близько 600 осіб.

На суботу, 10 грудня, опозиція готує нову акцію протесту. Протестна група, створена в Інтернеті, вже налічує понад 10 тис. людей.