До Тимошенко прибула нова лікарка з клініки "Шаріте"

21 травня 11:51

Аннетт Райссхауер відразу ж попрямувала до лікарні, перші коментарі про стан здоров'я Тимошенко вона готова дати не раніше 22 травня.

 

Доктор клініки "Шаріте" Аннетт Райссхауер приїхала до Харкова для лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в ЦКЛ № 5.

Райссхауер прилетіла рейсовим літаком австрійських авіаліній, вийшла через звичайний термінал аеропорту. Її зустрічали заступник начальника управління охорони здоров'я Харківської обладміністрації Галина Сіроштанна, заступник начальника управління Держпенітенціарної служби в Харківській області Андрій Лапінський і начальник сектору охорони здоров'я управління Держпенітенціарної служби в Харківській області Дмитро Курушин.

Доктора також зустрічали три представники партії "Батьківщина" без партійної символіки, але з плакатом, що вітає Райссхауер.

Як повідомила німецька лікарка, вона відразу направляється до лікарні. Перші коментарі про стан здоров'я Тимошенко вона готова дати не раніше 22 травня.

"Моя місія полягає в тому, щоб запропонувати їй свою медичну допомогу", - сказала журналістам Райссхауер.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-м році 11 жовтня 2011 року. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час перебування екс-прем'єра у Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели з колонії в центральну клінічну лікарню № 5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 визначає німецький лікар клініки "Шаріте" Лутц Хармс.

15 травня Хармс заявив журналістам, що не буде знаходитися в Харкові протягом усього часу лікування екс-прем'єра. "Я не буду тут перебувати весь час. Мене замінить моя колега", - сказав він. !zn

Читайте також:

Янукович і радий би «кудись» відправити Тимошенко, але закон не дозволяє

Законопроект про лікування Тимошенко за кордоном активно проштовхують у Раді

Лікування Тимошенко за кордоном не передбачено законом, - Генпрокуратура

Тимошенко лікуватимуть у лікарні без наручників і відеоспостереження