До літа Луценко буде на волі, - Стець

18 квiтня 06:02

Європейський суд з прав людини вирішить, що у Юрія Луценка не було можливості захищатися належним чином, і зобов'яже Україну повернути його справу до суду першої інстанції. А оскільки арешт був неадекватним запобіжним заходом, то Луценка випустять під підписку про невиїзд ще до початку літа, вважає нардеп-нунсівець Юрій Стець.

 

До літа екс-міністр МВС України Юрій Луценко опиниться на волі, оскільки Європейський суд з прав людини задовольнить його скаргу. Про це заявив соратник Луценка депутат НУ-НС Юрій Стець.

«Думаю, вердикт його теж буде дуже скоро. Зрозуміло, що ми цей суд (Європейський суд з прав людини) виграємо, оскільки вирок явно політичний. Євросуд скаже, що у Юрія Віталійовича не було можливості захищатися належним чином, і зобов'яже Україну повернути його справу до суду першої інстанції. А оскільки арешт був неадекватним запобіжним заходом, то Луценка випустять під підписку про невиїзд. Всі в Україні, в тому числі і влада, розуміють, що до літа він вже буде на волі», - заявив Стець газеті «Сегодня».

Голова Вищого спецсуду у кримінальних та цивільних справах Леонід Фесенко заявив, що таке рішення, у разі його прийняття, було б підставою для перегляду запобіжного заходу, якщо б зараз тривав процес. Але на даний момент справа Луценка вже перебуває в Апеляційному суді Києва

«Рішення Євросуду, якщо воно буде не на користь України, також буде розглядатися в апеляційних інстанціях», - заявив Фесенко.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини 17 квітня почав розгляд скарги Луценка. Будуть розглянуті статті про неналежне поводження з ув'язненим, ненадання медичної допомоги, суворість арешту. Суд також вивчить, чи дійсно арешт Луценка був застосованим у контексті суто кримінальної справи, чи було це оцінкою його політичної діяльності. !zn

Читайте також:

Адвокат: Європейський суд не зможе звільнити Луценка

Кабмін просить Європейський суд визнати справу Луценка неприйнятною для розгляду


Європейський суд почав розгляд скарги Луценка