Для Асада в Москві приготували сотні квартир. Переїзд готується найближчим часом

05 вересня 14:19

Джерело в адміністрації президента Сирії стверджує, що Асад і близькі до нього люди завершують останні приготування напередодні швидкої втечі в столицю Росії.

 

Після довгих місяців різних спекуляцій, диктатура Башара Асада наближається до свого кінця. Один із співробітників відділу прес-служби при адміністрації президента Сирії стверджує, що Асад і близькі до нього люди закінчують останні приготування напередодні близького втечі в столицю Росії Москву.

За словами наближеного джерела, Аббдаллі ель Омара, який дезертирував з Сирії кілька днів тому, в Росії вже приготовлено 350 квартир для того, щоб у найближчі місяці прийняти високопоставлених чиновників з уряду Сирії.

Тим не менш, поки що офіційного підтвердження цієї інформації немає.

- Сирія готова обговорювати догляд Асада

Нагадаємо, на нещодавньому засіданні міністрів закордонних справ Ліги арабських держав президент Єгипту Мухаммед Мурсі закликав усіх, хто може вплинути на "деспотичний" режим у Дамаску, вимагати припинити кровопролиття в країні і перейти до мирного демократії.

Навіть прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Асад стоїть на чолі терористичного режиму, якщо допускає масове вбивство свого цивільного населення.

Зокрема, за заявами сирійської опозиції, тільки протягом серпня загинуло 5 тис. мирного населення - це був найкривавіший місяць протягом війни.

Нагадаємо, тиждень тому віце-прем'єр Сирії Кадрі Джаміль у ході свого візиту до Москви заявив, що уряд його країни зважує можливість відходу Башара Асада з посади президента. За його словами, в діалозі з опозицією з приводу припинення громадянської війни вони готові обговорювати "навіть це питання".

Як повідомлялося, припущення, що Москва планує надати сирійському президентові Башару Асаду політичний притулок, з'явилися ще на початку липня. Однак тоді в Міністерстві закордонних справ РФ спростували таку інформацію, а сам глава МЗС Сергій Лавров заявив, що сприйняв це "як жарт".

Протистояння лояльних Асаду сил і повстанців у Сирії триває з весни 2011 року. За оцінками правозахисників, за цей час у Сирії загинуло не менше 20 тисяч осіб. !zn

Читайте також:

Захід вмовляє Росію надати притулок Асаду


Москва не планує надавати Асаду політичний притулок

У США вважають, що у Асада руки в крові і він за це відповість

У Росії з'явився таємний план з порятунку Асада, а в Заходу - привід для вторгнення в Сирію

Асад заявив, що Сирія поплатилася за відмову підкорятися Заходу