Детективи НАБУ затримали екс-депутата Миколу Мартиненка

20 квiтня 19:07

Мартиненка затримали у справі про закупівлю Східним ГЗК концентрату урану через австрійську прокладку.

 

Детективи НАБУ затримали екс-депутата Миколу Мартиненка і повезли до приміщення бюро для вручення підозри. Інформацію про затримання екс-депутата та про наміри детективів підтвердили у прес-службі бюро.

За інформацією DT.UA, підозру Мартиненку намагалися вручити ще починаючи від ранку 20 квітня, але він майже цілий день ховався від співробітників НАБУ у приймальні народного депутата.

"Так, депутата Мартиненка затримано, його везуть до НАБУ для вручення підозри", - підтвердили в прес-службі бюро.

За даними DT.UA, Мартиненка затримали у справі про закупівлю Східним ГЗК концентрату урану через австрійську прокладку.

У травні 2016 року директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник повідомив, що Генеральна прокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів по одному з епізодів ряду кримінальних проваджень, фігурантом яких є колишній народний депутат Микола Мартиненко.

У березні 2017 року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство перебуває на фінальній стадії розслідування справи екс-депутата Миколи Мартиненка, відкритого за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства НАЕК "Енергоатом" устаткування у чеської компанії Škoda JS.

Народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненка заявив про складання повноважень в листопаді 2015 року, а в грудні Рада прийняла відповідне рішення.