Держпенітенціарна служба не бачить причин звільняти Луценка

08 жовтня 18:19

Держпенітенціарна служба не бачить ні медичних, ні юридичних підстав для звільнення екс-міністра за станом здоров'я. Cтан здоров'я засудженого Луценка у відомстві оцінюють як задовільний.

 

Державна пенітенціарна служба України запланувала проведення інструментального дообстеження стану здоров'я екс-глави МВС Юрія Луценка, який відбуває покарання в Менській колонії. Про це повідомила прес-служба відомства.

"Зараз стан здоров'я засудженого Луценка оцінюється як задовільний. Він перебуває під постійним наглядом медперсоналу виправної колонії. Окремо ГПтС України повідомляє, що відповідно до висновків лікарів у керівництва колонії немає жодних юридичних і медичних підстав для направлення матеріалів до суду з метою розгляду питання про звільнення засудженого Луценка від відбування покарання за станом здоров'я", - сказано в повідомленні.
Дообстеження Луценка в плановому порядку рекомендувала комісія лікарів, які відвідали екс-міністра 2 жовтня.
Нагадаємо, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Суд визнав Луценка винним у перевищенні повноважень при прийомі на роботу свого водія, нарахування йому завищеної зарплати і надання квартири, а також у розтраті бюджетних коштів на святкування Дня міліції. Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.
3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним в'язнем.
17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденко та засудив до 2 років обмеження волі. !zn
Читайте також: