Держобвинувачення: Тимошенко тисне на свідків

04 серпня 18:37

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко та її адвокат навмисне затягують процес допиту свідків у справі за обвинуваченням колишнього голови уряду у перевищенні повноважень під час підписання газових угод з Росією в 2009 році. Таку думку висловив прокурор у «газовій справі» Ю.Тимошенко.

 

Відповідне зауваження зробив один із прокурорів під час допиту екс-міністра закордонних справ України Володимира Огризка у Печерському районному суді Києва, який розглядає справу проти Ю.Тимошенко.

У свою чергу, адвокат Ю.Тимошенко Юрій Сухов заявив, що його підзахисна має право ставити питання, і це не може розглядатися як затягування судового процесу і перешкода встановленню істини.

Нагадаємо, допит В.Оргизка в суді тривав 3,5 години.


1 серпня був допитаний екс-міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський, а також екс-міністр оборони Юрій Єхануров.

27 липня Печерський райсуд Києва допитав у «газовій» справі Юлії Тимошенко екс-міністра промислової політики Володимира Новицького, а також, у цей день суд допитав колишнього міністра палива та енергетики Юрія Продана у цій кримінальній справі.

26 липня був допитаний директор юридичного департаменту НАК «Нафтогаз України» Валерій Винокуров.

13 квітня Генпрокуратура пред'явила звинувачення Ю.Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при складанні «газових» контрактів у 2009 році.