Держканал РФ окреслив справи Януковича як "погані", а угоду з ЄС назвав "липою"

13 березня 09:53

Ведучий передачі на російському держканалі Дмитро Кисельов представив глядачам угоду про асоціацію між Україною і ЄС як "неприємну історію".

 

На загальноросійському державному телеканалі "Росія 1", який позиціонує себе як "головний канал країни", ведуть активну пропаганду проти співпраці України з Євросоюзом.

Російський журналіст і ведучий Дмитро Кисельов в програмі "Вести недели" назвав можливе підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС "не більше, ніж липою".

"Такі порожні угоди з Єс про асоціацію - підписали вже багато країн, наприклад, Чилі, Туніс, Мексика, Марокко або Йорданія. Але ж вони ніколи не стануть членами Євросоюзу. Тобто, угода про асоціацію не є кроком до вступу кудись", - заявив Кисельов, коментуючи сюжет про зустріч президентів Віктора Януковича і Володимира Путіна, яка відбулася 4 березня у Москві.

"Угода про асоціацію - каламутна історія, в якій Брюссель отримує важелі тиску особисто на Віктора Федоровича", - додав він.

Кисельов також з упевненістю заявив, що після підписання Угоди про вільну торгівлю між Україною і ЄС "економіка України впаде, такі галузі, як авіація і космос, зникнуть, а сільське господарство буде вбито, не витримавши конкуренції з європейськими фермерами, які потужно дотуються Євросоюзом".

"Зона вільної торгівлі з Європою - це пряма здача країни та її руйнування", - підкреслив він, додавши, що український уряд "просто не говорить про це своєму народу".

При цьому Кисельов активно рекламує Митний союз, а з приводу небажання України приєднуватися до об'єднання Росії, Білорусі і Казахстану іронізує:
"Про те, що Україна хоче "почитати" документи Митного союзу ми чуємо вже не перший рік. Просто їх у Києві все ніяк не читають".

Тим часом, відкриває глядачам очі Кисельов, економіка України деградує. "В армії - жодного дієздатного батальйону, жодної ескадрильї, газова труба іржавіє, а скоро взагалі залишиться порожньою", - малює він жахливу картинку.

Журналіст відзначає, що через "вагання" України тануть її можливості в Росії.

"Янукович як ошпарений, навіть не залишившись на запланований нічліг, під ранок полетів додому. Справи у нього - погані. Лякають вже всюди - і з Заходу, і Сходу, а можливості у Києва гідно зробити гідний вибір все менше", - резюмував Кисельов. !zn

Читайте також:

Янукович хоче співпрацювати з Митним союзом в статусі спостерігача: Було б бажання партнерів

У Росії здивувалися, навіщо боротися з корупцією заради скасування віз з ЄС

У ЄС нагадали Україні, що членство в Митному союзі забирає суверенітет

Київ розраховує вже в цьому році створити ЗВТ і з Москвою, і з Європою