Депутати Тернопільщини сказали «ні» мовному закону

09 липня 07:29

Депутати Тернопільської облради звернулися до голови Верховної Ради та президента з вимогою не підписувати закон, прийнятий без обговорення, з порушенням регламенту Верховної Ради.

 

Всі працівники виконавчого аппарату Тернопільської обласної ради (а це понад 40 осіб) заявили про свою громадянську позицію і поставили підписи «проти» прийняття у Верховній Раді закону «Про засади державної мовної політики». Про це повідомив кореспондент ZN.UA.

Виступаючи 8 липня на віче, організованому партіями та громадськими організаціями, які входять в обласний Комітет опору диктатурі, голова облради Олексій Кайда порадив зробити такий вчинок і районним радам.

На думку керівника представницького органу, визначитися повинні і люди, які працюють в облдержадміністрації та районних адміністраціях. «Сьогодні настав час однозначно сказати: ти – «за» чи «проти» ухвалення такого закону», - підкреслив Кайда.

Нагадаємо, 5 липня до голови Верховної Ради та президента з вимогою не підписувати закон, прийнятий без обговорення, з порушенням регламенту Верховної Ради звернулися депутати Тернопільської облради.

Від генерального прокурора вони зажадали притягнути до кримінальної відповідальності народних депутатів-державних службовців, які проголосували за неконституційний закон. Наступного дня схоже звернення прийняла Тернопільська міська рада. !zn

Читайте також:

Янукович доручив Кабміну розглянути поправки до закону про мови

Опозиція оголосила про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича» Янукович відправить закон про мови на експертизу Герман заспокоїла супротивників закону про мови: Янукович нікого не образить