Депутати та активісти припинили голодування біля Українського дому

06 липня 17:43

Депутати та активісти припинили голодування біля Українського дому в знак протесту проти ухвалення закону про мови. Вони вважають, що тимчасова мета досягнута - закон не підписали ні спікер Верховної Ради, ні президент.

 

Депутати та громадські активісти припинили голодування під Українським домом у Києві, оскільки скандальний закон, що розширює сферу застосування російської мови, не підписаний ні спікером Ради, ні президентом. Про це заявила депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна, яка брала участь у голодуванні.

"Так, ми припинили голодування, оскільки проміжна мета її досягнута, і закон (про мови) не підписаний", - сказала Ляпіна.

Лідер партії "За Україну!", Нунсівець В'ячеслав Кириленко, виступаючи на мітингу перед Українським домом, заявив: «У нас була мета на цьому етапі - домогтися непідписання закону. Це наша маленька перемога, це не тріумф, тріумф буде, коли Янукович піде, а це не за горами».

- Опозиція оголосила про початок всеукраїнської акції «Україна проти Януковича»

Нагадаємо, трохи раніше глава ради Об'єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що опозиція не піде з майданчика перед Українським домом, і що по всій країні починається акція "Україна проти Януковича". !zn

Читайте також:

П'ять депутатів оголосили голодування через закон про мови (фото)

У Черкасах «Беркут» зніс наметове містечко захисників української мови (відео)


Томенко вимагає розслідувати, як приймало мовний закон «організоване злочинне угруповання»

Під час сутичок біля Українського дому постраждало 27 міліціонерів


Прокуратура порушила чотири кримінальні справи через побитих під Українським домом міліціонерів