Депутати Литвина надали свої термінали для карток «тушкам», щоб прийняти закон про мови

08 червня 12:52

На стоп-кадрі відео з Верховної Ради, на якому зафіксовано табло під час голосування, видно, що сектор, де сидить блок Литвина, голосував за закон про мови. У той же час в результатах голосування зазначено, що фракція спікера дала лише два голоси. Депутати "Народної партії" Литвина надали свої термінали для карток "депутатам-тушкам".

 

Депутати "Народної партії" Володимира Литвина надали свої термінали для карток "депутатам-тушкам", що дозволило прийняти мовний законопроект. Про це йдеться у публікації "Української правди".

"Напередодні мовних баталій фракція Литвина відмовилася голосувати за проект Колесніченка-Ківалова. Це протипоказано для спікера, адже на нових виборах він буде балотуватися по округу у Житомирській області - на кордоні з Рівненською, де настрої явно не на користь російської мови", - наголошується у статті.

Але на стоп-кадрі відео з Верховної Ради, на якому зафіксовано табло під час голосування, видно, що сектор, де сидить блок Литвина, голосував за закон Колесніченка-Ківалова.

У той же час у результатах голосування зазначено, що фракція спікера дала лише два голоси. Так з місць литвинівців проголосували депутати-перебіжчики.

- Каплієнко не знає, як картки депутатів «Реформи заради майбутнього» могли проголосувати за мовний законопроект

- Більше 60 депутатів, які голосували за закон про статус російської мови, були відсутні у Раді

"Зроблено це було з метою гарантувати результативний розгляд проекту Ківалова-Колесніченка. Адже регіоналам стало відомо, що опозиція буде атакувати сектор, де сидять тушки. Власне, саме це намагався робити Андрій Парубій", - йдеться у статті.

"Тому завданням сценаристів було зробити так, щоб голосування картками тушок відбувалося з сектора, який не межує з опозиційним. Цим сектором і був литвинівський", - наголошується у публікації.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 червня проголосувала в першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесниченка та Сергія Кивалова. !zn

Читайте також:

Опозицію вразив «цинізм Литвина, коли спікер намагається зберегти власну шкуру»

Прийняття мовного закону - результат домовленості між опозицією і більшістю, - Литвин

Опозиція не встигла зірвати голосування мовного законопроекту через «хитрий план» Литвина