Депутати запропонували скасувати пільги спікерам парламенту та екс-президентам

06 лютого 17:20

Депутати від опозиції запропонували позбавити колишніх глав держави довічного посадового окладу, державної дачі і медичного обслуговування.

 

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про скасування привілеїв голів Верховної Ради і екс-президентів.

Як повідомив співавтор постанови Павло Розенко ("УДАР"), відповідний документ № 2209 був зареєстрований у Верховній Раді в середу.

За словами авторів, метою проекту є "скасування необґрунтованих привілеїв, які має глава парламенту як на час виконання повноважень, так і після їхнього припинення, та необґрунтованих привілеїв для президента після його відходу у відставку".

Автори пропонують скасувати всі пільги, які зараз є у голів ВР. Зокрема позбавити права колишніх і діючих глав ВР протягом всіх років існування незалежної України отримати надбавку до пенсії у розмірі 70%, а також права довічного користування державними дачами з відповідним обслуговуванням.

Крім того, постанова пропонує скасувати пільги, що надаються президенту України після виходу у відставку.

Зокрема скасувати довічний розмір посадового окладу, надання державної дачі з необхідним обслуговуванням, охороною і транспортним забезпеченням, і збереження його медичного і санаторно-курортного обслуговування та його дружини.

Постановою пропонується тільки довічно надавати президентові державну охорону після виходу у відставку.

Як відомо, зараз в Україні діє постанова Президії Верховної Ради Української РСР, згідно з якою головам Верховної Ради надаються пільги. !zn