Депутати більшості обговорять питання розпуску Ради

04 квiтня 10:18

Спікер повідомив, що сьогодні розмовляв з депутатами від опозиції, які блокують трибуну, але вони не йдуть на компроміс і "на жаль, сьогодні парламент заблоковано".

 

Депутати більшості у четвер, 4 квітня проведуть нараду за участю голови Верховної Ради Володимира Рибака, на якій можуть розглянути питання розпуску нинішнього складу парламенту.

"Більшість народних депутатів запросили мене на збори. Я не знаю, які там будуть розглядатися питання: може, буде пропозиція саморозпуститися або просити президента розпустити цей парламент", - повідомив голова Верховної Ради Рибак на брифінгу в парламенті.

Рибак не відповів на питання, де і коли відбудуться ці збори.

Спікер також розповів, що сьогодні розмовляв з депутатами від опозиції, які блокують трибуну, але вони не йдуть на компроміс і "на жаль, сьогодні парламент заблоковано".

Він нагадав, що основні причини блокування роботи парламенту - це вимоги проведення виборів у Київраду і мера столиці, скасування пенсійної реформи і відставка уряду.

Рибак нагадав, що перші два питання парламент розглянув і ухвалив відповідні рішення, "тому я кажу лідерам фракцій - домовляйтеся".

Спікер також зазначив, що на погоджувальній раді було вирішено на годину питань до уряду у п'ятницю запросити Кабінет міністрів під керівництвом Миколи Азарова у повному складі, і депутати зможуть поставити їм питання. "Що стосується відповідальності (уряду), є процедура", - зазначив спікер, підкресливши, що це питання необхідно розглянути в комітетах, а після цього на наступному пленарному тижні він готовий поставити його на розгляд.

Як повідомлялося, 2 квітня влада і опозиція провалили голосування з виборів у Києві. Вибори підтримали лише 209 депутатів. Після голосування опозиція заблокувала парламент.

3 квітня лідер фракції "Батьківщина" озвучив умови для розблокування Ради. "У нас три вимоги. Перша - призначення виборів Києві, друга - скасування пенсійної реформи, третя - відставка Кабінету міністрів", - сказав Яценюк. !zn

Читайте також:

"Регіонали" готові виконати дві вимоги опозиції

Опозиція висунула три умови для розблокування Верховної Ради

Рада провалила голосування за вибори в Києві

Переговори про розблокування Ради завершилися безрезультатно