Депутата від Кличка оцінили від $5 мільйонів, якщо він стане "тушкою"

07 грудня 08:33

Народному депутату Сергію Капліну, який пройшов у Раду від партії «УДАР» по округу № 144, за входження у провладну більшість у новому парламенті пропонували 5 мільйонів доларів. Назва Партії регіонів у розмові не фігурувала.

 

Новообраний депутат від "УДАРу" по округу № 144 Сергій Каплін заявив, що за входження до провладної більшості йому пропонували 5 мільйонів доларів. Про це він розповів у коментарі газеті «Україна молода».

Відповідаючи на уточнююче запитання про обставини, за яких відбувалася це пропозиція, він сказав: «Це був телефонний дзвінок. Співрозмовник запитав, чи готовий я до зміни політичної партії і, відповідно, фракції у Верховній Раді».

«На моє зустрічне запитання, кого він представляє, відповідь була такою: мовляв, конкретну політичну силу назвати не можу, але це буде «провладна команда». Назва Партії регіонів у розмові не фігурувала», - розповів Каплін.

«Моя згода оцінювалася сумою від п'яти мільйонів доларів. При цьому на додаток пропонувалося ще й працевлаштувати в органи державної влади тих людей, яких назову», - додав він.

- Кличко: Влада намагалася купити депутатів «УДАРу»

«Я не для того перед виборами ходив по дворах, бачив сльози доведених до вбогості і відчаю людей, щоб продавати їхні голоси і їхні надії», - обурився Каплін.

Він також сказав, що дзвінок був з прихованого номера.

Нагадаємо, в цілому за партійними списками та в одномандатних округах у парламент обрані 445 народних депутатів, з них від Партії регіонів - 185, ВО «Батьківщина» - 101, партії УДАР Віталія Кличка - 40, ВО «Свобода» - 37, КПУ-32 , партії «Єдиний центр» - 3, Народної партії - 2, партії «Союз» - 1, Радикальної партії Олега Ляшка - 1, а також 43 самовисуванця. У п'яти одномандатних округах ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів, а Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Йдеться про округи № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район).

Партія регіонів, заручившись підтримкою мажоритарників-самовисуванців, може як і раніше розраховувати на 223 голоси в Раді нового скликання, тоді як для формування більшості необхідно 226 депутатів. !zn

Читайте також:

Кличко: Влада намагалася купити депутатів «УДАРу»

Парламентська фракція Кличка поповнилася львівським бізнесменом. На черзі - ще два самовисуванці

«Бездомних» депутатів розселять по трьом готелям Києва

Кількість бажаючих примкнути до регіоналів у новій Раді не збільшилося: їх, як і раніше 223