Депутат розповів, чому протестуючих ніхто не має права розганяти

14 сiчня 12:24

Міліція не має права розігнати підприємців, які протестують на Майдані Незалежності проти податкового кодексу. Про це 22 листопада ввечері заявив депутат від НУ-НС Юрій Гримчак.

 

Міліція не має права розігнати підприємців, які протестують на Майдані Незалежності проти податкового кодексу. Про це 22 листопада ввечері заявив депутат від НУ-НС Юрій Гримчак.

"Вранці я подав заявку про проведення зустрічі з виборцями тут сьогодні. Тому в нас тут, незважаючи на рішення суду, офіційна зустріч зі мною", - заявив він зі сцени.

Раніше сьогодні стало відомо, що окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити  в центрі столиці мітинги з 22 по 26 листопада. Таким чином, суд задовольнив позов КМДА до ряду громадських організацій. У міліції підтвердили цю інформацію і висловили сподівання, що підприємці послухають рішення суду "щоб не турбувати виконавчу службу і не залучати її і, напевно, також наших працівників до його примусового виконання".

"Ви знаходитесь тут абсолютно законно, і ніхто не має права вас звідси виганяти", - підкреслив він.

Гримчак також повідомив, що першим на заклик до музикантів прийти на Майдан відгукнувся лідер групи "Мандри" Фома.

Також стало відомо, що київські підприємці, які підтримують акцію, привезли їжу для протестуючих.

Організатори також звернулися до киян і київським підприємцям з проханням надати біотуалети і ковдри. "Намети нам ще не принесли, ми чекаємо", - додав один з організаторів. Тим часом раніше протестуючі вже встановили кілька великих і малих наметів.

Нагадаємо, у понеділок, 22 листопада, в Україні відзначається День свободи. У цьому році зі святом збіглися протести проти прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу. Під час розгляду парламентом цього документа під стінами Ради також проходили багатотисячні мітинги.

За матеріалами: Українська правда