Депутат Держдуми: Найтупіший парламентарій розумніший за середнього росіянина

14 листопада 09:39

Депутат від "Единой России" обурив громадськість невтішним порівнянням звичайних громадян з "реально розумними" людьми в Держдумі.

 

Широкий резонанс і бурю обурення в російському суспільстві викликало скандальне висловлювання депутата Держдуми від пропутінської партії «Единая Россия» Іллі Костунова.

В інтерв'ю виданню Public Post Костунов заявив, що «найтупіший депутат (в Держдумі - прим. ред.) розумніший за середньостатистичного громадянина».

«Не сказати, що взагалі вершки суспільства, але тут реально розумні люди, у яких є чому повчитися», - додав політик.

Через кілька годин після публікації інтерв'ю депутат вже двічі вибачився за подібне порівняння розумових здібностей депутатів парламенту і середньостатистичних росіян.

«Приношу вибачення за фразу про «середньостатистичного громадянина» і депутата. Надалі буду стежити за словами. Буду уважнішим», - написав він у своєму мікроблозі у Twitter, а пізніше - у соцмережі «Вконтакте».

«Це був дуже невдалий коментар не для друку, малося на увазі, що в думу люди потрапляють не випадково, у результаті відбору. Але, вирвана з контексту, фраза звучить нешанобливо і щодо громадян, і щодо депутатів. Мені шкода, що я був неуважний. Тому вибачився», - пояснив Костунов в коментарі Російській службі Бі-бі-сі.

32-річний Ілля Костунов відомий низкою скандальних ініціатив: він запропонував ввести кримінальну відповідальність за носіння зброї в нетверезому стані, провокації чиновників на хабарі, а також написав листа генеральному директору «Первого канала» Костянтину Ернсту з проханням звільнити телеведучого Володимира Познера за висловлювання про відсутність у Росії правосуддя.

До свого обрання депутатом у грудні 2011 року Костунов був директором пропутінського молодіжного форуму «Селігер» та очолював відділ міжвідомчої взаємодії у Федеральному агентстві у справах молоді. !zn

Читайте також:

Главою «Единой России» обрано міліцейського генерала, що контролював доходи депутатів держдуми

РПЦ закликала священнослужителів не соромитися дорогих подарунків

Росіяни порівняли Медвєдєва з Буратіно, а Путіна - з Папою Карло

Жириновський хоче, щоб Україна і Білорусь стали федеральними округами РФ