Демаркацію кордону з Росією буде завершено не раніше, ніж через 5 років

15 листопада 14:03

Президент України своїм відповідним указом створив делегацію з метою демаркації кордону України з Молдовою, Білоруссю та Росією. Про це заявив представник України з договірно-правового оформлення держкордону, посол з особливих доручень МЗС Леонід Осаволюк.

 

«Ми провели минулого місяця засідання спільної комісії у Чернігові, вперше виїхали на місцевість у район точки стику трьох кордонів - України, Росії та Білорусі. Там ми провели і зустріч експертів трьох держав з визначення і юридичного оформлення цієї точки стику. В принципі ми її визначили, і зараз будемо вирішувати, яким чином її позначити, а також ведемо перемовини щодо визначення термінів підготовки відповідних тристоронніх документів», - сказав Л.Осаволюк.

«Якщо у нас буде йти все нормально, і цьому процесу буде приділятися така ж увага, яка приділяється сьогодні, якщо буде відповідний настрій у наших російських партнерів, то протягом 5 років ми могли б цей процес завершити», - заявив він.

Точну суму, закладену в бюджеті Україні 2012 року, на демаркацію кордону на всіх ділянках назвати Л.Осаволюк не зміг, «оскільки ціла низка міністерств і відомств залучені у цей процес і фінансування розподілено між цими структурами»

«В цілому, це в межах до 10 млн грн. Головним виконавцем демаркаційних робіт буде Держслужба геодезії і картографії, а також Агентство земельних ресурсів України», - заявив Л.Осаволюк.