Делегація НАТО прибуває в Україну поговорити про розширення співпраці

18 липня 11:04

Сьогодні, 18 липня, в Україну з офіційним триденним візитом прибуває військова делегація Північноатлантичного альянсу (НАТО).

 

Делегацію очолює верховний головнокомандувач об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, головна мета візиту - обговорення питань поточного стану і перспектив розвитку співробітництва Збройних Сил України з НАТО, а також можливих шляхів розширення співпраці та підвищення оперативних спроможностей української армії.

Планується, що представники НАТО обговорять з українськими колегами питання реформування Збройних Сил України, співробітництва України з НАТО в рамках розвитку військових спроможностей, а також участі України в багатонаціональних навчаннях, операціях під проводом НАТО та Силах реагування Альянсу.

По завершенні переговорів адмірал Джеймс Ставрідіс здійснить візит ввічливості до Міністра оборони України Михайла Єжеля. Також голова військової делегації НАТО зустрінеться з керівництвом Міністерства закордонних справ України, Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України та Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Після цього військова делегація НАТО відбуде з візитом до Севастополя для проведення робочої зустрічі з командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України адміралом Віктором Максимовим.

Крім того, представники делегації НАТО відвідають великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський” та фрегат “Гетьман Сагайдачний” Військово-Морських Сил Збройних Сил України.