Дату виборів у Києві визначить політика, а не закон, - експерт

24 лютого 13:18

Від дати виборів мера буде залежати і термін каденції Київради - або до осені 2015 р., або всі п'ять років.

 

Навколо дати виборів мера Києва і Київради виникла юридична колізія, яку можна вирішити тільки політичним шляхом. Про це в своїй статті для ZN.UA пише експерт з питань територіальної організації влади, колишній народний депутат від "Батьківщини" Юрій Ганущак.

Експерт нагадав, що після червня 2013 р. будь-які рішення Київради, мера або навіть розпорядження голови КМДА є нелегітимними і визнаються в судовому порядку невартими.

Вибір цієї дати (виборів - ред.) - питання непросте. Якщо це травень - позачергові вибори, якщо червень - чергові. І від цього залежить термін каденції Київради. Або до осені 2015 р., або всі п'ять років", - підкреслив Ганущак.

Він нагадав, що в ЦВК не бачать виходу з юридичної колізії. "І парламент завбачливо не виписав перехідних положень при внесенні змін до Конституції в частині чергових виборів, і Конституційний суд не дав однозначного роз'яснення. Тому визначить все, швидше за все, політика", - відзначив експерт.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Юрія Ганущака "Хто володіє столицею - той володіє країною". !zn

Читайте також:

Соцопитування показало відсутність у Кличка конкурентів на виборах мера Києва

Порошенко готовий підтримати кандидатуру Кличка в мери Києва

Гриценко готовий балотуватися в мери Києва, якщо Кличко відмовиться

Регіонали мають намір провести вибори в Києві в середині літа