Данилишин може безперешкодно подорожувати країнами Шенгенської зони

14 сiчня 16:05

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин може безперешкодно подорожувати країнами Шенгенської зони. Про це в коментарі DT.UA повідомив представник Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки Володимир Репка в п'ятницю, 14 січня.

 

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин може безперешкодно подорожувати країнами Шенгенської зони. Про це в коментарі DT.UA повідомив представник Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки Володимир Репка в п'ятницю, 14 січня. «Наразі я тільки можу підтвердити, що Данилишина звільнено з-під варти. Він може подорожувати країнами Європейського союзу в Шенгенській зоні», - сказав він.

Нагадаємо, раніше сьогодні Данилишина було звільнено в Чехії з-під варти в зв'язку з наданням йому статусу політичного біженця.

Напередодні стало відомо, що екс-міністр отримав політичний притулок у Чехії.

Міністерство закордонних справ України у свою чергу підтвердило цю інформацію.

Як повідомлялося, Данилишин у серпні 2010 року був оголошений у внутрішньодержавний і міжнародний розшук. 19 жовтня його затримали на території Чехії на основі запиту в Інтерполі. Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» звернулося до керівництва Чехії з проханням надати йому політичний притулок, оскільки вважає арешт переслідуванням з політичних мотивів.