Даішники не пускають у Вінницю опозицію на протестний марш "Вставай, Україно!"

14 березня 10:32

Представники автоінспекції не пускають учасників маршу на мітинг і погрожують забрати ліцензії у перевізників учасників акції.

 

Представники правоохоронних органів і Державної автомобільної інспекції блокують виїзд делегацій районів Вінницької області на опозиційну акцію протесту "Вставай, Україно!", яка відбудеться у Вінниці 14 березня. Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

"Зокрема правоохоронці погрожують перевізникам забрати ліцензії у разі перевезення активістів на віче", - йдеться в повідомленні. Представники автоінспекції блокують виїзд автобусів з Тульчина, Чечельника і Могильова-Подільського.

- Опозиція почала всеукраїнську акцію проти Януковича "Вставай, Україно!"

"У нас є, що сказати і центральній, і місцевій владі, тому чекаємо участі в акції протесту "Вставай, Україно", яку вже назвали "Народне віче" менше п'яти тисяч людей. Але у нас виникли серйозні проблеми з доставкою наших прихильників з районних центрів, - сказала голова Вінницької обласної партійної організації Людмила Щербаківська.

"Ми уклали договори з перевізниками, але вони масово відмовляються їхати у Вінницю. Скаржаться, що їх викликають у ДАІ і погрожують позбавленням ліцензії ", - сказала вона.

Нагадаємо, у четвер, 14 березня, у Вінниці пройде перша акція опозиції у рамках загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!".

Планується, що о 16:30 розпочнеться марш, який очолять голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, фракції "УДАР" Віталій Кличко і фракції "Свобода" Олег Тягнибок. Марш завершиться мітингом біля обласної державної адміністрації за адресою вул. Соборна, 70.

У вівторок, 12 березня, голови парламентських опозиційних фракцій - "Батьківщини", "УДАРу" і "Свободи" - заявили про те, що в четвер, 14 березня, в Україні стартує всеукраїнська акція протесту опозиції "Вставай, Україно!" проти чинної влади, яка триватиме до 18 травня. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів не бояться оголошеної опозицією акції протесту

Опозиція вже підготувала закон про імпічмент Януковича

Опозиція збирає народ на двомісячну акцію боротьби з Януковичем