ЦВК очікує від Ради законодавчої можливості провести повторні вибори в п'яти проблемних округах

16 лютого 13:13

Ані закон "Про Центральну виборчу комісію", ані закон "Про вибори народних депутатів" не дозволяють ЦВК призначити в окрузі повторні вибори на тій підставі, що результат тих, що вже відбулися достовірно встановити неможливо.

 

Центральна виборча комісія України очікує від Верховної Ради законодавчої можливості провести повторні вибори в п'яти проблемних округах. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" заявив член ЦВК.

Він нагадав, що окремим пунктом свого рішення комісія звернулася до Верховної Ради "...відносно прийняття нею рішень щодо проведення повторних виборів...".

"Але ж зрозуміло, що тут малася на увазі необхідність прийняття парламентом рішень (підкреслюю множина!), потрібних для того, щоб зробити ці вибори можливими, а зовсім не постанови про їх призначення. Це - безперечно, наша компетенція! Ми очікуємо, що Верховна Рада або змінить закон про вибори народних депутатів, чи прийме спеціальний закон ad hoc ("за місцем"), який дозволить призначити та провести повторні вибори в цих п'яти округах", - сказав Охендовський.

Він підкреслив, що ні закон "Про Центральну виборчу комісію", ні закон "Про вибори народних депутатів" не дозволяють ЦВК призначити в окрузі повторні вибори на тій підставі, що результат тих, що вже відбулися достовірно встановити неможливо.

Докладніше читайте в інтерв'ю Віктора Трегубова з Михайлом Охендовським у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Голова ЦВК закликав відмовитися від мажоритарної системи

Голова ЦВК Шаповал заявив, що у членів комісії совість чиста

Опозиція хоче відмовитися від перевиборів в проблемних округах

Від підтримки Посухи на довиборах може відмовитися навіть Партія регіонів