Чотири генерали втекли з урядової армії Сирії

09 березня 16:39

Чотири генерали і шість старших офіцерів урядової армії Сирії втекли з країни і перейшли на бік опозиції. Військові прибули в південну частину Туреччини. Вільна сирійська армія збирається залучити їх до планування своїх операцій.

 

Чотири сирійських генерали втекли зі збройних сил країни і перейшли на бік опозиції, повідомляє Reuters. Разом з генералами втекло ще шість старших офіцерів урядової армії Сирії.

Втікачі військові прибули в південну частину Туреччини.

«Є інформація про шість бригадних генералів, які наразі знаходяться в Туреччині, решта залишилися керувати військами в Сирії», - сказав лейтенант Вільної сирійської армії (опозиційне повстанське угрупування Сирії) Халед аль-Хамуд.

«Ми плануємо сформувати консультативну раду, щоб прийняти цих та будь-яких інших високопоставлених дезертирів. Ця група буде планувати операції ССА», - додав Хамуд

Як відомо, в березні 2011 року на хвилі нестабільної політичної ситуації в країнах Близького Сходу в Сирії почалися антиурядові виступи, які переросли в громадянську війну. З моменту початку конфлікту його жертвами стали тисячі людей.

В уряді США раніше неодноразово заявляли, що президент Сирії Башар Асад і його сподвижники повинні відповісти за те, що відбувається в країні. !zn

Читайте також:

США не поспішають починати військову операцію проти Сирії, побоюючись російських ракет


Wikileaks: США планують військову операцію в Сирії

Війська Асада взяли штурмом Хомс і затримали французьких військових

ЄС офіційно визнав опозиційну сирійську національну раду