Чотири депутати фракції Литвина відкликали свої голоси за мовний закон

05 липня 06:16

Чотири депутати фракції Народної партії відкликали свої голоси за мовний закон. Вони пояснюють це тим, що були відсутні в сесійній залі під час голосування, а також тим, що на голосування ставилося питання про розгляд законопроекту, а не про голосування його в остаточній редакції.

 

Члени фракції Народної партії Катерина Ващук, Сергій Терещук, Василь Шпак та Василь Черній просять не враховувати їхні голоси за закон про основи державної мовної політики. Про це повідомили у Народній партії.

Ці депутати відкликали свої голоси із загального результату голосування за закон, прийнятий 3 липня. Свої заяви вони написали на ім'я голови Верховної Ради України Володимира Литвина.

Ващук, Шпак і Терещук пояснюють це тим, що були відсутні у сесійній залі під час голосування. Черній просить голову парламенту «не враховувати його голос за проект Закону «Про основи державної мовної політики», оскільки на голосування ставилося питання про розгляд законопроекту», а не про голосування його в остаточній редакції».

Як повідомлялося, парламент прийняв мовний закон 248 голосами.

Заявив про відкликання свого голосу заступник голови ВР Микола Томенко, оскільки його карткою голосував не він, а інший народний депутат. Свій голос відкликав депутат від НУ-НС Ігор Палиця, оскільки в момент голосування перебував за кордоном.

Також зробили відповідні заяви три депутати від Партії регіонів - Орест Муц, Петро Писарчук та Василь Чуднов, та депутат від Народної партії Микола Шершун. !zn

Читайте також:

На Литвина могли «натиснути», щоб він передумав не підписувати закон про мови, - Гриценко

Дві третини українців назвали закон про російську мову передвиборчим ходом влади

Опозиція заперечує право половини населення говорити рідною мовою, - Азаров

Литвин підпише мовний закон, якщо при його прийнятті були дотримані всі норми Регламенту

Опозиція буде продовжувати акцію протесту, поки не будуть виконані її вимоги