Чорновіл вважає, що Ющенко повинен сидіти разом з Тимошенко

17 жовтня 05:44

Вирок екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко був би почасти справедливий, якщо б за півроку до цього до в'язниці сів би колишній президент Віктор Ющенко.

 

Таку думку висловив позафракційний народний депутат Тарас Чорновіл.

«Коли сьогодні саджають до в'язниці Ю.Тимошенко, то я можу сказати, що це було б лише частково справедливо у тому випадку, якщо б за півроку до цього у цій в'язниці з терміном аналогічним чи значним вже б сидів В.Ющенко», - сказав політик.

За його словами, В.Ющенко перевищив свої повноваження, коли втрутився в хід газових перемовин з Росією. «Він робив це у корисливих цілях, бо в його інтересах було повернути в систему «РосУкрЕнерго», - зазначив Чорновіл, додавши, що «це його «годівниця», це його портмоне, звідки він брав свої гроші».

«Я вважаю, що В.Ющенко - кримінальний злочинець. Це моя особиста думка. Я про це знав і раніше, про ці його здібності», - сказав депутат. «Можливо, я був неправий, коли я в 2004 році підтримав В.Януковича, тому що мені важко сказати, яким би був В.Янукович, якщо б він тоді став президентом. Але я дуже добре знав, що таку дрібнокримінальну фігуру як В.Ющенко і такого мерзотника допускати до влади не можна в принципі», - зазначив він.

Окрім того Т.Чорновіл зазначив, що В.Ющенко «створив сам факт злочину, після якого Україна на невигідних умовах підписала договір». «Після того він свою провину намагався перекласти на інших, у тому числі на Ю.Тимошенко, і це в чомусь, однак, справедливо. Після того він фактично почав кримінальне переслідування, яке успадкував В.Янукович і став його реалізовувати», - сказав депутат.

«І останнє: В.Ющенко - єдина в Україні постать публічного масштабу, яка не просто підтримала вирок, а підтримала його без застережень», - підкреслив Т.Чорновіл.

За його словами, навіть В.Янукович «став заявляти, що цей вирок шкідливий для України». «Тільки В.Ющенко однозначно аплодував і казав, що він це схвалює, що він цим дуже задоволений. По-моєму, це дуже хороша відповідь всім тим, хто намагався створити собі казочку про хорошого, доброго європейського президента», - підсумував Чорновіл.