Чорноморський флот не увійшов до переліку пріоритетів розвитку ВМС Росії

07 травня 15:00

Президент Росії Володимир Путін доручив уряду в цілях захисту стратегічних інтересів країни забезпечити розвиток Військово-морського флоту, насамперед у Арктичній зоні РФ і на Далекому Сході.

 

Чорноморський флот Російської Федерації не увійшов до переліку пріоритетів розвитку Військово-морських сил Росії.

Про це йдеться в указі президента Росії Володимира Путіна «Про реалізацію планів (програм) будівництва і розвитку Збройних Сил Російської Федерації, інших військ, військових формувань і органів, і модернізації оборонно-промислового комплексу», повідомляє прес-служба Кремля.

«Уряду Російської Федерації забезпечити розвиток Військово-морського Флоту, перш за все в Арктичній зоні Російської Федерації й на Далекому Сході, в цілях захисту стратегічних інтересів Російської Федерації», - йдеться в указі.

Крім того, уряд повинен забезпечити оснащення Збройних сил РФ, інших військ, військових формувань і органів сучасними зразками озброєння, військової та спеціальної техніки, довівши до 2020 року їх частку до 70%.

Володимиру Путіну вручили «ядерний чемоданчик» (відео)


Путін доручив у пріоритетному порядку розвивати сили ядерного стримування, засоби повітряно-космічної оборони, систем зв`язку, розвідки та управління, радіоелектронної боротьби, комплексів безпілотних літальних апаратів, роботизованих ударних комплексів, сучасної транспортної авіації, високоточної зброї та засобів боротьби з ним, системи індивідуального захисту військовослужбовців.

Також Путін доручив уряду реалізацію в 2012 році таких заходів: створення якісно нової системи аналізу й стратегічного планування у галузі протидії загрозам національній безпеці на період від 30 до 50 років в інтересах формування державних програм озброєння.

До переліку доручень також увійшло створення системи управління повним індустріальним циклом виробництва озброєння, військової та спеціальної техніки - від моделювання та проектування до серійного випуску виробів, забезпечення їх експлуатації та подальшої утилізації.

Нагадаємо, Путін вступив на посаду президента РФ 7 травня. !zn

Читайте також:

Флот підвищеної чутливості

Володимиру Путіну вручили «ядерний чемоданчик» (відео)

Путін вступив на посаду президента Росії (відео)

Умови базування ЧФ у Криму мінятися не будуть