Чорнобильці готують на осінь масштабні акції протесту

26 червня 13:49

Учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС мають намір відстоювати своє право на гідне життя. «Тільки спільні безстрокові акції протесту здатні вплинути на владу», - впевнені чорнобильці.

 

Чорнобильці мають намір провести масштабні акції протесту на захист своїх прав восени, повідомляє прес-служба Всеукраїнського комітету (ВК) «Наступ».

У вівторок в Києві відбувся перший з'їзд учасників ліквідації Чорнобильської аварії, ініціаторами якого виступила низка всеукраїнських громадських організацій, зокрема, «Чорнобиль-86», «Прип'ять», «Координаційна рада». Всього в роботі з'їзду взяли участь близько 300 делегатів з 14 областей.

Учасники з'їзду затвердили низку вимог, що стосуються розмірів мінімальної пенсії для інвалідів першої, другої, третьої груп.

Голова ВГО «Чорнобиль-86» Анатолій Колядін підкреслив, що «сьогодні ліквідатори повинні самостійно відстоювати справедливе право на гідне життя, оскільки ніхто їм у цьому не допоможе».

- Протестні настрої українців досягли максимуму за 20 років

Голова ВК «Наступ» Руслан Секела запропонував підтримку своєї організації в акціях протесту чорнобильців. «Тільки спільні безстрокові акції протесту здатні вплинути на владу, і тільки таким чином ми зможемо відстоювати власні права. Одноденні мітинги результату не дадуть. Сьогодні влада боїться тільки сили, тому ми повинні спільно продемонструвати нашу силу і міць», - підкреслив він.

Учасники з'їзду створили оргкомітет із систематизації та впорядкування чорнобильського законодавства, першочерговим завданням якого є класифікація всіх постраждалих від аварії на ЧАЕС.

В обов'язки оргкомітету також входить консолідація дій з іншими громадськими організаціями та групами чорнобильців з проведення загальних масштабних акцій протесту восени поточного року. !zn

Читайте також:

Міліціонери ледве не почали стріляти у протестувальників киян

На Майдані Незалежності захисники мітингів побудували для влади вігвам (фото)

Афганці силоміць змусили мера Черкас визнати їх захисниками Вітчизни

Захисники Андріївського узвозу вимагають відставки Попова