Чоловіка Бурджанадзе в Грузії заочно засудили до 5,5 років позбавлення волі

19 серпня 14:03

Тбіліський міський суд у п'ятницю, 19 серпня, заочно засудив екс-шефа Прикордонполіції Грузії Бадрі Біцадзе до 5 років і 6 місяців позбавлення волі за звинуваченням в організації нападу на поліцію, повідомляють «Новости-Грузия» з посиланням на інформацію прес-служби суду.

 

«Згідно з матеріалами справи Бадрі Біцадзе, за ініціативою якого сформовано, створено при громадському русі «Народні збори» напіввоєнізовані угруповання «клятвенники», в травні 2011 року він зустрівся з Гією Учава та дав йому завдання влаштувати напад на працівників поліції в ході акцій протесту «Народних зборів» за допомогою довірених і фізично сильних «клятвенників» із застосуванням кийків, а також з використанням інших предметів які зброї, що мав перерости в масштабне фізичне протистояння», - йдеться в повідомленні суду.

Зокрема, Біцадзе визнано винним за статтею 25,353-й частина два КК Грузії - «протистояння, погроза або насильство щодо захисників громадського порядку або інших представників влади, здійснене групою».

Захист Біцадзе стверджує, що він невинний.

Місцезнаходження Біцадзе все ще не відоме. Імовірно, після травневих подій він покинув Грузію. Його дружина - екс-спікер парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе стверджує, що не знає, де він.

Бурджанадзе - один з лідерів «Народного зібрання», яке в ході акцій виступало за зміну влади в країні й, за заявою правоохоронних органів, планувало зірвати військовий парад у День незалежності країни 26 травня.

Після припинення несанкціонованої акції протесту на проспекті Руставелі в ніч на 26 травня, МВС Грузії оприлюднило серію аудіо-і відеозаписів бесід між лідерами «Народного зібрання», а також свідчення затриманих про підготовку провокацій, зокрема збройних.

Звинувачення проти Біцадзе засновано на свідченнях раніше затриманого керівника «загону клятвенників», генерала у відставці Гії Учава, членів групи «клятвенників», відео й аудіо матеріалах та інших доказах, наявних у справі.