Чоловік найняв для Тимошенко американських лобістів, щоб домогтися її лікування за кордоном

13 липня 15:34

Чоловік Тимошенко найняв американських лобістів для вирішення питання про лікування екс-прем'єра в Німеччині.

 

Чоловік екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Олександр уклав угоду з американською лобістської фірмою Wiley Rein LLP, яка займеться питанням звільнення екс-прем'єра.

Відповідний звіт до Міністерства юстиції США був представлений 8 червня 2012 року, повідомляє "Українська правда" в п'ятницю, 13 липня.

За контрактом з Олександром Тимошенко, лобістська фірма обіцяє присвятити свою діяльність звільненню Ю.Тимошенко з колонії і відправку її до Німеччини, пише видання.

- Німеччина заблокує Угода про асоціацію Україна-ЄС, якщо Тимошенко не випустять за кордон

У звіті, надісланому консультантами в американський Мін'юст, говориться: "Wiley Rein контактує з урядовими чиновниками США і членами американського Конгресу на тему ув'язнення українським урядом Юлії Тимошенко. Wiley Rein інформує американських політиків щодо цього гуманітарного питання, а також активно заохочує Сполучені Штати надати підтримку німецькому канцлеру Ангелі Меркель в її проханні про направлення Тимошенко в лікарню в Берліні. Wiley Rein не хоче втручатися в українську політику, крім як домагатися звільнення пані Тимошенко".

Wiley Rein повідомляють, що отримали від О.Тимошенко $80 тис. за I квартал 2012 року. Їх активність у справі Ю.Тимошенко в IV кварталі минулого, 2011 року була оцінена в $ 10 тис.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-м році 11 жовтня 2011 року. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Ю.Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Ю.Тимошенко перевели з колонії в ЦКЛ № 5. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте".

Чоловік Ю.Тимошенко Олександр отримав притулок у Чехії. ! Zn

Читайте також:

Путін: Росія готова прийняти Тимошенко на лікування

Янукович і радий би «кудись» відправити Тимошенко, але закон не дозволяє

Янукович боїться, що якщо дозволити засудженим лікуватися за кордоном, вони можуть не повернутися