Чоловік Бурджанадзе попросить політичного притулку за кордоном

26 липня 07:13

Екс-начальник прикордонної поліції Грузії, чоловік екс-спікера грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе Бадрі Біцадзе має намір просити політичного притулку в одній із зарубіжних країн.

 

Про це журналістам повідомила Н. Бурджанадзе. При цьому вона не уточнила, де саме Б. Біцадзе розраховує отримати статус біженця.

Місцезнаходження Б. Біцадзе в даний час не відоме. Після 26 травня, коли у Тбілісі було розігнано мітинг, організований екс-спікером і її соратниками, на публіці Б. Біцадзе не з'являвся. Пізніше Н. Бурджанадзе давала зрозуміти, що знає, де знаходиться її чоловік, але розкривати цю інформацію відмовилася.

Б. Біцадзе звинувачують в «організації нападу на поліцейських з боку попередньо створеної групи». МВС Грузії опублікувало відеозапис і виступи свідків, з яких випливало, що Б. Біцадзе координував дії так званого загону «Тих, хто присягнувся» - бойового крила опозиції. Окрім того, було опубліковано запис бесіди, в ході якої організатори протестної кампанії обговорювали тактику протистояння поліції.

Суд дозволив Б. Біцадзе залишатися на волі за умови сплати застави, однак той не з'явився в поліцію і застави не вніс. У зв'язку з цим було видано санкцію на арешт чоловіка Б. Бурджанадзе.

В акціях протесту, які проходили у столиці Грузії з 21 по 26 травня, брали участь кілька тисяч осіб. Організатори вимагали зміни влади у країні і закликали до революції. Учасників акції розігнали після того, як вони зайняли територію біля парламенту і пригрозили зірвати військовий парад.