Чоловік Бурджанадзе попросить політичного притулку в Європі

27 серпня 13:54

Колишній шеф ​​прикордонної Грузії Бадрі Біцадзе - чоловік екс-спікера парламенту Ніно Бурджанадзе, може звернутися з проханням про надання політичного притулку до однієї з європейських країн.

 

Про це повідомили в суботу, 27 серпня, грузинські ЗМІ з посиланням на Ніно Бурджанадзе, лідера опозиційного «Народного зібрання».

Біцадзе в серпні у Грузії було визнано винним за статтею 25, 353 частина два КК Грузії - «протистояння, погроза або насильство щодо захисників громадського порядку або інших представників влади, здійснене групою». Справа стосується незаконних дій на акціях протесту «Народних зборів», які проходили в Тбілісі протягом п'яти днів до розгону в ніч на 26 травня.

Тбіліський міський суд заочно засудив Біцадзе, чиє місцезнаходження невідоме після 26 травня, до 5,5 років позбавлення волі.

Бурджанадзе повідомила журналістам, що підтримує контакти з чоловіком, який, за її словами, знаходиться за межами Грузії, і бачилася з ним, але утрималася повідомити де і коли.

Екс-спікер знову заявила, що судове рішення стосовно її чоловіка незаконне, і є «помстою» і висловила впевненість, що вдасться домогтися для нього політичного притулку.