Члени "Нашої України" звинуватили Ющенка у лояльності до Януковича

05 лютого 11:15

"Наша Україна" має намір скликати партійний з'їзд, для того щоб вирішити кризу, що назріла всередині партії, і здійснити кардинальні зміни у керівництві.

 

14 обласних організацій партії "Наша Україна" вимагають скликати партійний з'їзд і звинуватили Віктора Ющенка та його оточення у "збереженні лояльності до влади Віктора Януковича". Про це йдеться у заяві партії.

У заяві наголошується, що за період з 29 січня по 5 лютого 2013 відбулися засідання рад 14 обласних організацій партії "Наша Україна".

"Головною темою засідання стала вимога до Президії негайно скликати партійний з'їзд, на якому проаналізувати причини кризи у партії, зробити кардинальні зміни у керівництві і відновити опозиційний курс "Нашої України", - йдеться в заяві.

У партії переконані, що за статутом "Нашої України" цієї кількості парторганізацій достатньо для ухвалення Президією рішення про скликання з'їзду партії. "Всі вищезгадані організації вимагають негайних дій з виходу партії з кризи і відновлення повноцінної діяльності "Нашої України". Ради обласних організацій засуджують курс Ющенка і його оточення на розкол партії і збереження лояльності до влади Януковича і Партії регіонів", - йдеться в заяві.

Зокрема, Київська міська організація партії засудила нестатутні дії Ющенка зі зриву засідання політради партії 26 січня.

Київська обласна організація запропонувала текст "Універсалу партійної єдності", згідно з яким З'їзд повинен відбутися до 23 березня і всі кадрові рішення та питання курсу партії має вирішити з'їзд. Текст "Універсалу" відправлено Ющенку і Бондарчуку для підписання.

Як відомо, 26 січня у Києві відбулися дві паралельні політради партії. Бондарчук, який зараз очолює політраду, переконаний, що Ющенко тим самим порушив статут. !zn

Читайте також:

Ющенко не зміг провести політраду "Нашої України" через розкол у партії

Віктор Ющенко залишиться біля керма "Нашої України"