Через неявку Тимошенко суду щодо ЄЕСУ перенесли на 5 березня

12 лютого 10:53

Суд щодо ЄЕСУ вважає неможливим розглядати справу за відсутності Юлії Тимошенко і переніс засідання на 5 березня.

 

У судовому засіданні у справі стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко про фінансові зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) оголошено перерву до 5 березня.

"Суд ухвалив вважати неможливим розгляд справи за відсутності підсудної Тимошенко Юлії Володимирівни і її захисника (її дочки Євгенії Тимошенко - ред.). В судовому засіданні оголошено перерву до 5 березня, 10 години ранку", - сказав суддя Костянтин Садовський на засіданні у вівторок.

Раніше захисник екс-прем'єра Сергій Власенко заявляв, що стан здоров'я його підзахисної не дозволяє їй їхати на засідання Апеляційного суду Києва на допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. "Її стан здоров'я, на мій погляд, не дозволяє їй їхати в Київ і будь-яке перевезення на відстань 500 кілометрів по суті є тортурами у відповідності зі статтею 3 Європейської конвенції з прав людини", - сказав він.

Як повідомлялося, 7 лютого слідчий суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич перенесла проведення слідчих дій у справі про вбивство депутата Щербаня на прохання підозрюваної Тимошенко на 13 лютого і зобов'язала забезпечити доставку екс-прем'єра на судове засідання в Апеляційний суд Києва.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року, проте в даний час проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" №5 в Харкові.

18 січня 2013 року генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура України завершила розслідування кримінальної справи про вбивство народного депутата Щербаня, Тимошенко вручено повідомлення у підозрі її в організації спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивів. Він також повідомив, що справа про вбивство Щербаня та кримінальна справа про розкрадання бюджетних коштів для виплати боргів ЄЕСУ перед Міноборони РФ об'єднані в одне провадження.

Тимошенко і Лазаренко категорично заперечують свою причетність до вбивства.

Народний депутат Щербань 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька після прибуття з Москви був розстріляний групою осіб, які з автомобіля відкрили по ньому вогонь з вогнепальної зброї. В результаті отриманих поранень депутат, його дружина і механік померли. Бортінженер літака помер в лікарні від вогнепального поранення в шию. !zn

Читайте також:

Тимошенко вже десять місяців відмовляється прибути до суду щодо ЄЕСУ

Суд може зобов'язати Тимошенко виплачувати борг ЄЕСУ, якщо знайде у неї гроші

Тарута розповів, що Тимошенко і Щербань залагодили конфлікт за 10 місяців до вбивства

Україна спробує домовитися з Росією про відтермінування виплати боргу ЄЕСУ