Через два роки після доручення Януковича Кабмін затвердив законопроект про ліквідацію Нацкомісії з моралі

31 сiчня 17:18

При розробці законопроекту Кабмін виходив з того, що зазначена Комісія фактично дублює повноваження інших органів.

 

Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді ліквідувати Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.

"При розробці законопроекту Кабмін виходив з того, що зазначена Комісія фактично дублює повноваження Міністерства культури, Державного комітету телебачення і радіомовлення та Національної ради з телебачення і радіомовлення з нагляду за дотриманням вимог законодавства з питань захисту суспільної моралі", - сказано в ньому.

Відповідний законопроект уряд схвалив на засіданні 30 січня.

Нагадаємо, що ліквідація Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі передбачена указом президента Віктора Януковича від 9 грудня 2010 року "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

Через півтора року після доручення Януковича Кабмін підготував законопроект про ліквідацію Нацкомісії з питань захисту суспільної моралі.

Комісія з моралі є постійно діючим позавідомчим експертним і контролюючим органом, що здійснює перевірку діяльності засобів масової інформації, а також юридичних осіб, що займаються організацією видовищних заходів і діяльністю з обороту продукції сексуального чи еротичного характеру або такою, що містить елементи насилля та жорстокості. !zn

Читайте також:

Нацкомісія з моралі проведе засідання, присвячене "шкідливості" американських мультфільмів

Нацкомісія з моралі з'ясує, чи пропагує насильство пам'ятник Сталіну у Запоріжжі

В Україні розробили кодекс суспільної моралі

У Раді зареєстровано проект нового закону про захист суспільної моралі