Чавес зареєструвався кандидатом на президентських виборах

12 червня 06:04

Президент Венесуели Уго Чавес зареєструвався кандидатом на президентських виборах. Як відомо, у ЗМІ повідомляли, що йому залишилося жити «кілька місяців».

 

Президент Венесуели Уго Чавес зареєструвався кандидатом на президентських виборах, запланованих на жовтень, повідомляє британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі у вівторок.

Сотні тисяч його прихильників вийшли на вулицю Каракаса, столиці країни. Перед тим, як звернутися до них з промовою, Чавес станцював їм і заспівав народні пісні.

Чавес, у якого рік тому діагностували рак, балотується на третій президентський термін. Головний опозиційний кандидат - Енріке Капрілес Радонський.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що Чавес хворий на метастатичну рабдоміосаркому. Це агресивний тип раку, який вже «увійшов в останню стадію». За словами добре обізнаного аноніма, Чавесу залишилося жити «не більше, ніж кілька місяців максимум», що означає, що він навряд чи зможе взяти участь у виборах президента Венесуели, які заплановано на жовтень. Раніше Чавес пройшов три курси хіміотерапії на Кубі. Однак точний вид раку, на який страждає президент, досі тримався в таємниці.

Швидку смерть венесуельському лідерові пророкують вже давно. Тим часом сам Чавес демонструє максимально оптимістичний настрій. Раніше він публічно оголошував про перемогу над раком. Проте потім виявилося, що пухлина з'явилася знову, і президент був змушений знову лікуватися. !zn

Читайте також:

Чавесу залишилося жити не більше, ніж кілька місяців, - американські ЗМІ

Чавес вперше після курсу лікування з’явився у прямому ефірі венесуельського телебачення

Чавес підозрює США в поширенні раку серед президентів Південної Америки

Уго Чавес заявив, що вилікувався від раку

Лікар Уго Чавеса прогнозує, що венесуельському лідерові залишилося жити два роки