Центрвиборчком ухвалив черговий документ для референдуму

11 квiтня 20:00

Центральна виборча комісія продовжує приймати нормативні документи, необхідні для проведення всеукраїнського референдуму.

 

Центральна виборча комісія на засіданні в четвер, 11 квітня прийняла постанову, яка встановлює форми подання кандидатур до складу окружних і дільничних комісій по всеукраїнському референдуму, повідомили в прес-службі ЦВК.

Нагадаємо, 2 квітня Центрвиборчком затвердив постанову про порядок забезпечення окружних і дільничних комісій по всеукраїнському референдуму приміщеннями та обладнанням, а також про форми посвідчень суб'єктів та інших учасників процесу референдуму.

- Регіонали хочуть на референдумі розпустити Раду і провести вибори за мажоритаркою

Затверджено опис печаток окружкомів і дільничних комісій по всеукраїнського референдуму.

Крім того, комісія упорядкувала постановами порядок подань і звернень про створення звичайних, спеціальних і закордонних дільниць всеукраїнського референдуму і передачу дільничним комісіям бюлетенів для голосування у закордонному окрузі.

У листопаді 2012 року Верховна Рада ухвалила закон про всеукраїнський референдум, згідно з яким на референдумі можна схвалювати внесення змін до Конституції України. І для затвердження його результатів не потрібно згоди депутатів.

В опозиції вважають, що через референдум президент Віктор Янукович має намір змінити політичну систему і систему виборів в Україні, щоб зосередити в своїх руках всю владу. !zn

Читайте також:

Регіонали хочуть на референдумі розпустити Раду і провести вибори за мажоритаркою

ЦВК розпочала підготовку до всеукраїнського референдуму

Міністр юстиції Лавринович упевнений, що Рада не працює з вини виборців

Янукович про розпуск Ради: Ми не такі багаті, щоб проводити постійно вибори