«Бютівців» утретє не пустили до Тимошенко

21 жовтня 10:37

Депутатам від парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» втретє відмовили в побаченні з Юлією Тимошенко. Про це заявила народний депутат Олена Шустік.

 

Народні депутати неодноразово зверталися до суду з проханням надати дозвіл на побачення з Ю.Тимошенко. Проте, жодного разу дозвіл не надавався.

«Практика дозволів на відвідування ув'язнених показала, що лише суддя Печерського суду Кірєєв пише постійні відмови. Наприклад, інші судді дозволяють народним депутатам відвідувати Юрія Луценка раз на місяць», - сказала О.Шустік.

Вона зазначила, що закон України «Про попереднє ув'язнення» прямо передбачає таку можливість і не містить обмежень для надання такого дозволу.

«Мета нашого прохання про побачення з Ю.Тимошенко полягає в тому, щоб по-людськи підтримати її, поцікавитися станом її здоров'я, самопочуттям, умовами утримання і поспілкуватися», - заявила депутат.

Відповідні звернення-прохання про дозвіл на побачення з однопартійцями було направлено уповноваженому Верховної ради України з прав людини Ніні Карпачовій.

Нагадаємо, 11 жовтня Ю.Тимошенко було визнано винною в порушеннях при укладенні в 2009 році газових угод з Росією і засуджено до семи років ув'язнення.