«Бютівці» протестують проти кримінального переслідування Тимошенко

14 сiчня 12:27

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» заблокували парламентську трибуну.

 

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» заблокували парламентську трибуну.

Зараз у сесійній залі знаходиться близько 30 представників фракції, серед яких перший заступник голови фракції Андрій Кожем'якін, нардепи Роман Забзалюк, Андрій Сенченко і Сергій Соболєв.

У президії Ради вони розклеїли плакати з написами «Припиніть політичні репресії!», «Руки геть від Тимошенко!».

Двері в президію заблоковані стільцем.

У прес-службі фракції повідомили, що «навряд чи вдасться сьогодні розпочати роботу парламенту».

Фракція вимагає створення спеціальної слідчої комісії з розслідування фактів переслідування Тимошенко. Про це заявив нардеп від БЮТ Михайло Волинець.

«Ми заблокували парламентську трибуну через необгрунтовані звинувачення політичних лідерів БЮТ. У зв'язку з цим переслідуванням лідера партії фракція БЮТ вимагає створення слідчої комісії. Ми вимагаємо об'єктивно розслідувати це питання», - підкреслив нардеп.

При цьому він зазначив, що немає жодної платіжки, підписаної рукою Тимошенко на витрачання коштів, що направлялися за Кіотським протоколом. Нардеп також запевняє, що всі гроші знаходяться на рахунку, чому є підтвердження нинішнього уряду на запит уряду Японії з цього приводу.

На уточнююче питання журналіста, чи почнеться сьогодні засідання парламенту, Волинець відповів: «Можливість розпочати сьогоднішнє засідання є в тому випадку, якщо буде створена слідча комісія і припиниться переслідування представників опозиції».

Як повідомлялося, Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно лідера Тимошенко за нецільове використання коштів, отриманих урядом під її керівництвом від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу. За інформацією прес-служби Генпрокуратури, з Тимошенко взято підписку про невиїзд.

За матеріалами РБК-Украина