Бютівці попросили Генпрокуратуру закрити справу щодо ЄЕСУ

23 березня 12:10

Народні депутати від фракції «БЮТ-Батьківщина» передали до Генпрокуратури кілька звернень, що стосуються здоров'я Тимошенко, а також досудового слідства щодо ЄЕСУ. У ГПУ пообіцяли розглянути у термін, передбачений чинним законодавством України.

 

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка зустрівся з 15-ма народними депутатами фракції «БЮТ-Батьківщина», які принесли до Генпрокуратури низку звернень.

Зокрема у зверненнях йдеться про те, що депутати хочуть зупинити досудове слідство у кримінальній справі щодо ЄЕСУ і закрити справи, а також вимагають вивезти Тимошенко за межі Качанівської колонії для обстеження та лікування.

За словами генпрокурора, отримані заяви зареєстровані у передбаченому законом порядку і будуть розглянуті у термін, передбачений чинним законодавством України.

Нагадаємо, сьогодні депутати Верховної Ради відмовилися звернутися до президента Віктора Януковича з проханням негайно виконати вимогу Європейського суду з прав людини забезпечити лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко у спеціалізованому медичному закладі.

Раніше Європейський суд з прав людини виніс припис, згідно з яким Україна зобов'язана проводити лікування екс-прем'єра у стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.

За період перебування в установах пенітенціарної відомства Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медоглядів, інструментальних та лабораторних досліджень, а також протягом лютого-березня 3 рази відмовлялася від лікування. !zn

Читайте також:

Тимошенко більше 50 разів відмовлялася від медогляду

У ПР вважають, що у Тимошенко можуть виявити «запалення хитрощів»

Якщо Тимошенко відмовиться працювати в колонії, з нею «проведуть виховну роботу»

Тюремники зняли на камеру Тимошенко в СІЗО (відео)