Бютівці готові підтримати призначення Порошенка на посаду голови Рахункової палати

17 листопада 06:17

Обрання Петра Порошенка головою Рахункової палати стане реальним, якщо влада погодиться віддати цю посаду опозиції. Про це сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

 

Він зазначив, що фракція «БЮТ-Батьківщина» ще раніше підтримала запропоновану фракцією НУ-НС кандидатуру П.Порошенка на посаду голови Рахункової палати.

«Нічого не змінилося. Ми готові підтримати цю кандидатуру», - підкреслив він.

М.Томенко зазначив, що сьогодні не стільки важлива кандидатура П.Порошенка, як важливо те, чи погодиться влада з тим, щоб опозиція контролювала владу, зокрема у Рахунковій палаті.

«Потрібно сьогодні спонукати владу до необхідності не боятися контролю з боку опозиції. Якщо вони на це підуть, то, я думаю, тоді ймовірність обрання П.Порошенка стає більшою», - підкреслив М.Томенко.

Нагадаємо, 7 липня ВР звільнила Валентина Симоненка з посади голови Рахункової палати України. Парламент також звільнив двох головних контролерів Рахункової палати - Михайла Голованя і Ярослава Флісака. Їх було звільнено у зв'язку із закінченням терміну їхніх повноважень на займаних посадах.

Згідно з українським законодавством, кандидатуру на посаду керівника Рахункової палати вносить голова Верховної Ради.