БЮТ спростував, що пропонував хабар Єханурову: Він і безкоштовно не потрібен

13 лютого 16:52

У БЮТ нагадали, що Єхануров був звільнений з посади міністра оборони з подачі Тимошенко через підозри в корупції.

 

Прес-секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока спростовує, що БЮТ намагався грошима заманити Юрія Єханурова в свої ряди.

«Хочу заспокоїти Юрія Івановича, що він ніколи - не тільки за гроші, а й безкоштовно - не був потрібен Юлії Тимошенко», - прокоментувала вона відповідну заяву Єханурова.

За словами Сороки, відтоді, як тодішній президент Віктор Ющенко звільнив Юлію Тимошенко з посади прем'єра і призначив на неї Єханурова, «який потім разом з Ющенком і керівником «Нафтогазу України» Олексієм Івченком зруйнували газові домовленості», Тимошенко «не вела жодних переговорів з Юрієм Єхануровим».

Прес-секретар нагадала, що Єханурова було звільнено з посади міністра оборони з подачі Тимошенко через підозри в корупції.

Як відомо, в травні 2009 року Тимошенко ініціювала розгляд Верховною радою звільнення міністра оборони Єханурова, який очолював міністерство з грудня 2007 року.

Перед цим головне Контрольно-ревізійне управління виявило незаконну передачу Міноборони 53-х земельних ділянок загальною площею 266 га, а також порушення при закупівлі продовольства і паливно-мастильних матеріалів для військових.

5 червня 2009 Єхануров був звільнений з посади міністра оборони. Прем'єр-міністром України він був з вересня 2005-го по серпень 2006 року.

Саме голос «нашоукраїнця» Єханурова став вирішальним при затвердженні у Верховній Раді кандидатури Тимошенко на посаду прем'єра в 2007 році. !zn

Читайте також:

Єхануров звинуватив керівництво БЮТ у спробах підкупу депутатів

Литвин попросив генпрокурора розібратися з підкупом депутатів


Турчинов знав про плани Забзалюка викрити парламентську більшість