БЮТ розблокував парламентську трибуну і покинув Раду

17 травня 08:03

БЮТ звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з низкою вимог щодо утримання Юлії Тимошенко у клініці, після чого залишив сесійну залу.

 

Депутати від фракції БЮТ розблокували трибуну Верховної Ради і, на знак протесту проти тюремного ув'язнення Юлії Тимошенко та політичних переслідувань, покинули засідання парламенту.

Перед цим лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін заявив, що жодну з вимог опозиції, які були висунуті ще на минулій сесії, не було виконано.

Кожем'якін зачитав звернення до генерального прокурора Віктора Пшонки, в якому висунув низку вимог щодо утримання Юлії Тимошенко у клініці.

«Ми вимагаємо припинити аморальну і незаконну відеозйомку у лікарняній палаті, де проводяться лікування та процедури», - сказав він. Окрім того, БЮТ вимагає припинити незаконне чергування у палаті Тимошенко чоловіків-офіцерів.

«Ми також вимагаємо порушити кримінальну справу стосовно посадових осіб Міністерства охорони здоров'я та Державної пенітенціарної служби України, які всупереч чинному законодавству поширили у ЗМІ медичну інформацію, що стосується стану здоров'я та процесу лікування Юлії Тимошенко», - заявив Кожем'якін.

Окрім того, він зазначив, що опозиція вимагає розслідувати факт тиску на представника німецької клініки «Шаріте» Лутца Хармса, а також припинити політичні репресії.

«Все вищеперелічене можна вважати заявою про злочин», - підкреслив він.

«Сьогодні фракція Блоку Юлії Тимошенко ухвалила рішення не брати участі в цьому засіданні (парламенту), тому що ми не хочемо бути статистами в цьому залі», - сказав Кожем'якін. !zn

Читайте також:

Законопроект про лікування Тимошенко за кордоном активно проштовхують у Раді

Азаров запевнив, що Тимошенко не били


Азаров не виключив можливості лікування Тимошенко за кордоном