БЮТ оголосив вимогу щодо відставки Пшонки та залишив засідання погоджувальної ради

14 сiчня 12:28

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагатиме відставки генпрокурора Віктора Пшонки у разі відсутності кримінальних справ щодо побиття депутатів у парламенті. Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко на засіданні погоджувальної ради.

 

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагатиме відставки генпрокурора Віктора Пшонки у разі відсутності кримінальних справ щодо побиття депутатів у парламенті. Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко на засіданні погоджувальної ради.

«Ми вимагаємо порушення кримінальних справ проти депутатів та міністрів чинного уряду, які безпосередньо били людей. У випадку відсутності результативних кримінальних справ ми наполягатимемо на відставці генпрокурора», - сказав він.

За словами Кириленка, БЮТ також вимагає відставки міністра екології Миколи Злочевського та керівника «Укрспецекспорту» Юрія Саламатіна, які брали участь у нападі на депутатів.

Крім того, Кириленко нагадав про попередні вимоги БЮТ, зокрема щодо закриття кримінальних справ проти лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко та її заступника Олександра Турчинова, «які сфабриковано виключно для політичного переслідування Тимошенко та інших представників опозиції».

Також БЮТ вимагає ухвалення у цілому закону про опозицію, який би забезпечував дієвий механізм контролю над владою «і не перетворював би блокування на єдину можливість, завдяки якій опозиція може привернути увагу влади до своїх умов і взагалі бути почутою».

Після цього фракція залишила засідання погоджувальної ради. За словами Кириленка, у разі невиконання вимог «БЮТ не бачить сенсу як у засіданнях Верховної Ради, так і в засіданнях погоджувальної ради».

Після виходу фракції БЮТ лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко запропонував у вівторок, 21 грудня, заслухати у сесійній залі генерального прокурора щодо побиття депутатів минулого четверга у парламенті.

«Фракція буде завтра збиратися і ухвалить рішення, чи буде вона працювати в сесійній залі, чи ні. І таким чином буде дана належна оцінка подіям, які відбулися 16 грудня ввечері», – сказав Мартиненко.

Як повідомлялося, у четвер ввечері у Верховній Раді розпочалася бійка депутатів фракцій Партії регіонів і БЮТ, що завершилася травмами для кількох парламентаріїв та госпіталізацією двох «бютівців».

Прокуратура Печерського району Києва проводить перевірку у зв'язку з даним інцидентом.

За матеріалами: «Українська правда»