БЮТ наполягає на якнайшвидшому розгляді законопроекту про декриміналізацію

17 жовтня 09:13

Парламентська фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає розглянути на засіданні парламенту у вівторок законопроект про декриміналізацію статті Кримінального кодексу, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра, лідера Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Юлію Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба партії.

 

Сьогодні, на погоджувальній раді, лідер фракції Іван Кириленко нагадав, що у парламенті зареєстровано проект постанови про скорочення підготовки до 2 читання законопроекту про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України, в якому пропонується скасувати кримінальну відповідальність за ст.365 Кримінального кодексу України, за ч.3 якого засуджена Ю.Тимошенко

І.Кириленко зазначив, що фракція наполягає на тому, щоб у вівторок на ранковому засіданні парламент прийняв цю постанову і скоротив термін підготовки законопроекту до 2 читання «для того, щоб по обіді розглянути текст закону в цілому».

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин підкреслив, що для того, щоб виносити цей законопроект на голосування до зали, необхідно визначити, які депутати і які фракції готові голосувати за нього.

При цьому лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов підкреслив, що фракція не прийняла рішення щодо даного законопроекту, проте нагадав, що фракція проти того, щоб змінювати законодавство «під одну людину».

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Однак законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

11 жовтня, Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною у порушеннях при укладенні в 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).