БЮТ має намір вигнати з фракції депутатів, які голосували за легалізацію рішення КС

14 сiчня 12:23

Фракція БЮТ-Батьківщина у п'ятницю, 19 листопада, на засіданні о 13:30 має розглянути питання виключення кількох своїх депутатів. Про це заявив депутат від фракції БЮТ Роман Забзалюк.

 

Фракція БЮТ-Батьківщина у п'ятницю, 19 листопада, на засіданні о 13:30 має розглянути питання виключення кількох своїх депутатів. Про це заявив депутат від фракції БЮТ Роман Забзалюк.

За словами Забзалюка, фракція має намір виключити депутатів, які пішли проти її волі і проголосували за легалізацію рішення КС.

Він також назвав поіменний список депутатів від БЮТ, які підтримали дане рішення: Микола Баграєв, Сергій Буряк, Таріел Васадзе, Петро Гасюк, Іван Куровський, Степан Глузь, Євген Сігал, Володимир Шкубенко, Володимир Шаманов, Олег Шевчук.

Із НУ-НС голосували «за» Володимир Ар'єв, Юрій Кармазін, Ірина Геращенко, Давид Жванія, Владислав Каськів, Володимир Стретович, Микола Катеринчук, Олександр Третьяков, Геннадій Москаль та інші.

Із позафракційних депутатів проголосували «за» всі, окрім Олександра Омельченка, Миколи Томенка та Олега Ляшка, який проголосував карткою Куровського.

Нагадаємо, Верховна Рада України попередньо схвалила зміни до Конституції, що встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту.

За законопроект про внесення змін до Конституції України проголосували у п'ятницю 305 депутатів із 332 що взяли участь у голосуванні. Проти висловилися дев'ять народних обранців. За проголосували 179 представників фракції Партії регіонів, 10 - Блоку Юлії Тимошенко, 41 - фракції НУ-НС, 26 - Компартії, 20 - Блоку Литвина і 29-позафракційних.

Голова тимчасової спеціальної комісії з роботи над законопроектами про внесення змін до Конституції, перший віце-спікер Адам Мартинюк нагадав, що даний законопроект парламент направив для отримання висновку до Конституційного суду України і КСУ визнав цей документ таким, що відповідає Основному закону.

Текст законопроекту був направлений до Конституційного суду для отримання необхідного висновку, і 9 листопада КСУ приступив до його розгляду.

Офіційне оприлюднення висновку за поданням парламентаріїв очікується у п'ятницю.

Відповідно до законодавства, наступної сесії, яка почнеться в лютому 2011 року, Рада повинна буде схвалити законопроект в цілому 300 голосами.

Між тим, в опозиції наполягають, що чергові вибори до ВР повинні проходити 27 березня 2011 року.

За матеріалами Українська правда