БЮТ кличе на допомогу Тимошенко «Червоний хрест»

18 листопада 10:10

Соратники екс-прем'єра Юлії Тимошенко мають намір запросити до України зарубіжних лікарів і втрутитися в ситуацію навколо здоров'я екс-прем'єра та інших політв'язнів. Про це заявляє перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

 

"На жаль, стан здоров'я Ю.Тимошенко продовжує погіршуватися. До тих проблем, про які ми говорили, і які стосуються спини, додалися симптоми, які у неї були ще під час судового засідання в Печерському суді. А саме значні крововиливи на тілі, причому деякі з них більше 15 см", - сказав О.Турчинов.

У зв'язку з цим, за його словами, керівництво партії "Батьківщина" звернулося з відкритим листом до міжнародного комітету Червоного Хреста, Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я, міжнародної організації "Лікарі без кордонів" з проханням втрутитися в ситуацію зі здоров'ям Ю.Тимошенко, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та інших "політичних в'язнів".

Партія також звертається до керівників дипломатичних установ, акредитованих в Україні.

О.Турчинов зазначив, що довіряти здоров'я лідера української опозиції офіційним медичним комісіям, "призначеним владою", її політична сила не може.

"Життю Юлії Володимирівни загрожує реальна небезпека, хвору людину катують", - заявив О.Турчинов, додавши, що екс-прем'єру відмовили в обстеженні цивільними медиками.

Дані про стан здоров'я партія отримує тільки від керівника захисту екс-прем'єра Сергія Власенка, який єдиний може бути присутнім при слідчих діях щодо неї.

Засуджена до 7 років позбавлення волі Ю.Тимошенко перебуває у Київському СІЗО.

Раніше у п'ятницю в парламенті захисник Ю.Тимошенко, народний депутат С.Власенко заявив, що екс-прем'єр у СІЗО вже два тижні не отримує медичної допомоги, однак слідчі податкової отримують письмовий дозвіл від медиків на проведення слідчих дій, які тривають по 4-5 годин.