«БЮТ-Батьківщина» залишила Раду, залишивши більшість далі розглядати КПК

12 квiтня 20:20

Член фракції «БЮТ-Батьківщина» повідомив, що, за підрахунками опозиції, в сесійній залі перебуває лише 56 депутатів від фракцій більшості. Він пригрозив, що опозиція буде звертатися до суду, оскільки Рада приймає важливі закони, незважаючи на реальну відсутність необхідної кількості депутатів у сесійній залі.

 

Верховна Рада продовжує розгляд президентського проекту Кримінально-процесуального кодексу. На даний момент розглянуто близько половини статей кодексу і поправок до цього документа.

Разом з тим, фракція «БЮТ-Батьківщина» залишила сесійний зал парламенту і відмовилася брати участі в розгляді проекту нового КПК.

Відповідну заяву зробив лідер фракції Андрій Кожем'якін. Він зазначив, що парламент не враховує пропозиції до проекту КПК від опозиційних фракцій.

Литвин порадив депутатам приміряти на собі норми даного КПК, враховуючи історичний досвід


«У цьому фарсі наша політична сила брати участі не буде», - сказав Кожем'якін і підкреслив, що більшість «намагається замилити очі Європі», говорячи про те, що прийняття нового КПК вирішить багато проблем.

Водночас, заявив він, прийняття кодексу в такому вигляді, як пропонує більшість, «відніме останнє право на захист».

Перед цим член фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко повідомив, що, за підрахунками опозиції, в сесійній залі перебуває лише 56 депутатів від фракцій більшості.

Він пригрозив, що опозиція буде звертатися до суду, оскільки Рада приймає важливі закони, незважаючи на реальну відсутність необхідної кількості депутатів у сесійній залі.

Нагадаємо, що в першому читанні проект КПК був прийнятий 9 лютого.

До другого читання законопроекту подано майже 4 тис. поправок, і сам документ містить 1 тис. 417 сторінок. Крім того, до проекту подано зауваження Головного юридичного управління Ради на 63 сторінках.

До розгляду документа у другому читанні Рада приступила 10 квітня. !zn

Читайте також:

Депутати затвердили можливість домашнього арешту


Власенко не зможе бути захисником Тимошенко після ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу


Кримінально-процесуальний кодекс буде «фіговим листком», якщо не звільнити Пшонку і Кузьміна, - БЮТ

Податковій міліції заборонять затримувати людей і влаштовувати «маски-шоу»