Бузек: Справа Тимошенко підриває довіру ЄС

22 серпня 19:23

Атмосфера судового процесу над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко «дуже сильно напружує довіру» між Україною та Європейським Союзом.

 

Про це заявив сьогодні на прес-конференції у Варшаві голова Європейського парламенту Єжи Бузек.

Глава головного законодавчого органу 27 держав Євросоюзу сказав, що в справі Ю. Тимошенко підтримує особистий контакт з головою Верховної Ради України Володимиром Литвином, зазначивши, що цю тему також збирається обговорювати з іншими представниками української влади.

«Потрібно зробити так, щоб це був дійсно чесний і спокійний процес, і він проходив в іншій атмосфері», - сказав Є. Бузек.

Він зазначив, що Україні варто використовувати головування Польщі в Європейському Союзі, яке припадає на другу половину цього року, для значного поглиблення контактів з ЄС.

Як повідомлялося раніше, Є. Бузек після арешту Ю. Тимошенко на початку серпня вже висловлював свою стурбованість такою ситуацією і закликав українську владу дотримуватися демократичних принципів.

«Я стривожений новинами про рішення суду затримати колишнього прем'єр-міністра Ю. Тимошенко. Контекст та умови створюють стурбованість щодо політичної природи цього рішення, а також щодо застосування верховенства права в Україні», - заявляв Є. Бузек.